Cizrna s batáty a quinoou vegelife.cz
Cizrna s batáty a quinoou

Zde je další recept na vegetariánské hlavní jídlo:

Cizrna s batáty a quinoou

Potřebujete:

  • 1 šálek bílé quinoi
  • 2 šálky vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 střední batát, oloupaný a nakrájený na menší kousky
  • 1 plechovka cizrny, opláchnutá a osušená
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Limetka na dochucení
  • Čerstvé koriandrové lístky na ozdobení

Postup:

  1. Quinou dáme do hrnce a zalijeme 2 šálky vody. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přikryjeme a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud se voda nevstřebá a quinoa se nenasaje. Poté odstavíme z plotny a necháme odpočinout.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme cibuli a česnek. Orestujeme je asi 3 minuty, dokud se nezačnou lehce zbarvovat.
  3. Přidáme nakrájený batát a smažíme asi 10 minut, dokud nezměkne.
  4. Přidáme cizrnu, mletý kmín, mletý koriandr, sůl a pepř a promícháme.
  5. Směs dusíme asi 5-10 minut, dokud jsou všechny ingredience měkké a propojené.
  6. Podle chuti osolíme a opepříme a dochutíme šťávou z limetky.
  7. Na talíři nebo misce rozložíme vařenou quinou a přidáme směs s batáty a cizrny. Ozdobíme čerstvými koriandrovými lístky a podáváme horké.

Tento recept je plný bílkovin, vlákniny a vitamínů a je skvělou volbou pro vegetariány a vegany, kteří hledají zdravé a výživné jídlo. Batáty jsou bohaté na antioxidanty a vlákninu, cizrna dodává jídlu bílkoviny a quinoa poskytuje kompletní spektrum aminokyselin.

Sdílej recept

Související příspěvky